Лесна лазаня

TammyTammyНовак141
18/09/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 014
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме правоъгълна тава с малко олио, след което слагаме 1 пласт от корите и ги намазваме с доматеното пюре. Ако не разполагаме с пюре, може и с кетчуп.

След това слагаме пласт от половината каймата, разстиламе я добре и покриваме с кора. След, което слагаме отново от пюрето и върху него нарязани на ситно половината от пуешкото или свинското филе и половината от кашкавала (кашкавалът може да бъде настърган.

Покриваме с кора, намазваме с пюре и слагаме другата половина от каймата, покриваме с кора, върху която слагаме доматено пюре и другата част от филето и кашкавала, покриваме ги с кора, намазваме с пюре и поливаме с малко, но достатъчно олио, за да покрием лазанята.

Изпичаме я до готовност в загряна умерена фурна.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Дани
Дани
22.09.2013 18:57
Една от най-лесните но вкусни рецепти!Поздравления!
1
0
Б.С.П.
Б.С.П.
21.09.2013 17:48
Това не е лазанята от картинката драги, половината продукти липсват, има още един сос-бешамел. Ха-ха-ха
0
3
Tammy
Tammy
20.09.2013 16:22
"Необработената" кайма се изпича във фурната очевидно е, а относно подправките, от кога е задължително да се слагат задължително подправки?
За копите, става страхотно с кори за лазаня, не е сухо, доматеното пюре и кашкавала, правят лазанята сочна, но е малко тежичка. Пробвала съм тази рецепта много пъти и резултатът е уникално вкусен!
1
0