Пълнено пиле с вкусна плънка

АнабелАнабел
Новак
23
331
1k
49
29/08/2020
"Пълнено пиле с вкусна плънка - няма какво друго да кажем "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 930
  • Преглеждания за месеца449
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пълнено Пиле

Начин на приготвяне

Два картофа се обелват и нарязват на кубчета. Изпържват се в половината краве масло и олио.

Изваждат се в чиния и на тяхно място се слагат първо нарязаният на дребно лук, а малко след това и нарязаните гъби.

След като и те се изпържат, се слагат при картофите. Прибавя се нарязан на дребно магданоз, след което плънката за пилето се овкусява със сол и смлян черен пипер.

Пилето се почиства и подсушава. Поръсва се отвън, отвътре със сол, черен пипер, подправка за пиле и се обтрива с останалото краве масло.

Напълва се с плънката и отворът се зашива. Пълненото цяло пиле се поставя в тавата за печене, а отстрани се нареждат останалите картофи.

Наливат се около 100 мл вода или бира, след което тавата се поставя във фурната.

Пълненото пиле с вкусна плънка се пече на 180 градуса за около час и четиридесет минути или до хубав загар.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар