Сочни пържоли в плик върху картофено пюре

ГеновеваГеновева
Помощник Готвач
125
835
1k
398
2
31/08/2020
"Ако знаете по-подходяща комбинация от пържоли с картофено пюре, моля споделете я "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо668
  • Преглеждания за месеца238
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските котлети се овкусяват със сол, черен пипер, соев сос, горчица и сос от нар.

Лукът се измива, почиства и се нарязва върху пържолите и разбъркваме, да се овкуси и той. Оставяме така да се овкуси за 30 минути.

Използваме плик за печене, за да сготвим сочни нашите пържоли.

В плика подреждаме пържолите една до друга, отгоре слагаме лук и поливаме с олио.

В дълбока купа сипваме бирата. Вътре добавяме червения пипер, подправка за пържоли и брашното. Разбъркваме добре и добавяме и малко вода.

Сипваме течността върху пържолите, разклащаме и затваряме плика.

Отгоре правим 3-4 дупки с игла и пъхаме в загрята фурна за около 40-50 минути.

През това време си обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Сварете ги добре.

След което ги прецеждаме от водата и ги намачкваме за пюре.

Добавяме кравето масло, вегетата, сол при нужда и прясно мляко, докато се получи гладка хомогенна смес.

Сервираме в голяма чиния, като отдолу слагаме от картофеното пюре и отгоре върху него поставяме от нашите сочни пържоли.

Да ви е сладко с тези сочни пържоли в плик върху картофено пюре!

Окрехкотител за месо с чукче
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Окрехкотител за месо с чукче
7.70 лв.
Виж ››

Окрехкотителят за месо с чукче е страхотно пособие за обработване на месото. С него можете едновременно да начуквате и шпиковате стековете, за да бъдат крехки и вкусни след термичната обработка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар