Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа. Нарежете маслото на кубчета и го добавете в купата. Започнете да размачквате с пръсти до получаване на маслените трохи.
Следва да добавите захарта и да разбъркате. Накрая сложете едно по едно яйцата и настърганата ябълка.
Извадете тестото от купата и месете с ръце. Сложете тестото в плик и го приберете в хладилник за 40 мин.
През това време вземете металните формички за тарталети и ги намажете хубаво с масло.
Извадете тестото и с помощта на точилка го разточете върху гладка повърхност.
Изрежете и притискайте тестото към всички страни на формичките, като внимавате да не се скъса. С вилица направете няколко дупки на дъното. Сложете тарталетите на 180 градуса за 10-12 минути.
През това време започнете да си приготвяте крема. С миксер разбийте течната сладкарска сметана. В отделен съд си разбийте млякото и захарта. След което добавете сметаната към млечния крем и разбъркайте до еднородна смес.
След като са готови тарталетите, ги извадете от формите и ги оставете върху решетка, за да се охладят напълно. Пресипете си крема в пош/шприц и започнете да си пълните кошничките.
Накрая украсете с ягоди и захарни пръчици.
Приберете готовите ябълкови тарталети с крем в хладилник за час и поднесете.