Начин на приготвяне
Разбъркайте брашното с малка част от млякото. Останалото мляко + 50 г от захарта сложете на котлона да заври.
Постепенно сипвайте брашното, като не спирате да бъркате. Когато сместа се сгъсти махнете от котлона. Добавете разбитите жълтъци, разбъркайте и оставете да се охлади.
Сложете водата + 100 г захар да заври. Обелете крушите без да им махате дръжките и ги сложете във водата.
Варете на слаб огън 30 минути под капак. Намазнете формичките, изрежете от тестото 4 кръгчета за дъната и 4 ленти за стените.
Намажете всяка тарталета с разбитото яйце и сложете от изстиналия крем.
Подсушете крушите, срежете ги като ветрило и сложете във всяка тарталета по една.
Печете в загрята фурна на 200 градуса около 20 минути.
Извадете тарталетите и намажете със захарния сироп, в който сте варили крушите. Накрая поръсете с пудра захар.
Ако формите са малки, крушите се разрязват на две. Тарталетите с круши и крем са страхотни.
Коментари