Начин на приготвяне
Към каймата се прибавят настъргания лук, черния пипер, кимион и магданоз. Каймата хубаво се омесва и след това от нея се оформят около 12 кюфтенца с продълговата форма.
Поставят се в хладилника, покрити със стреч фолио.
Печените и изчистени зеленчуци се нарязват.
В тиган с незалепващо покритие се смесват зехтинът с кравето масло. Загряват се и се прибавят зеленчуците и нарязаните скилидки чесън.
Готвят се 5-6 минути. Овкусяват се със сол и черен пипер. Изсипват се в сервизна чиния.
Готовите кюфтенца се запичат в тиган без мазнина, като се обръщат от време на време. Котлонът не трябва да е силен.
Готовите кюфтенца директно се слагат върху зеленчуците.
Накрая се разтопява 1 с. л. краве масло, добавя се 1/2 ч. л. червен пипер и кебапът се полива.
Да ви е вкусно! Сюрмели кебапът е готов.