Начин на приготвяне
Нарежете агнешкото месо на парчета (колкото по-малки ги нарежете, толкова по-бързичко ще ви се сготвят).
Сложете ги в намазнения и нагорещен сач, подправете ги на вкус със сол и пипер (или други подправки според предпочитанията ви).
Гответе месото до полуготовност, като периодично разбърквайте. След това добавете нарязаните чушки, лука и моркова.
Захлупете сача с капак, за да се задушат хубаво зеленчуците. След като поомекнат, сложете тиквичките и гъбите и щипка сол. Разбъркайте внимателно с дървена лъжица.
Оставете сача на огъня до пълна готовност на всички съставки, които са в него. След което го поръсете с настъргания кашкавал и запечете за 20 минути в слаба фурна.
Вашият празничен агнешки сач е готов.