Люти чушки по кръчмарски

НикиНики
Новак
146
1k
616
166
08/09/2020
"Ако много ви се хапват люти чушки, пригответе си домашно мариновани по тази рецепта - страхотният вкус е гарантиран"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 332
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • люти чушки - 200 г
  • олио - 3 с.л
  • оцет - 6 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Буркани

Начин на приготвяне

Чушките измиваме и подсушаваме. Пукаме ги на скара или котлон.

Оставяме ги на да се охладят.

В купа сипваме олиото, оцета и солта.

Затваряме купата и разклащаме няколко пъти.

Отваряме и добавяме охладените люти чушки.

Затваряме и отново разклащаме купата с мариновани люти чушки.

Оставяме така да престои 10-12 часа, като от време на време разклащаме лютите чушки по кръчмарски.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар