Начин на приготвяне
Бутчетата срязвам на две (може и цели).
В купа си смесваме пикантината, черния и червения пипер (ако не използвате пикантина, добавете сол).
Омесваме добре подправките и овкусяваме бутчетата.
Подреждаме ги в тава, сипваме малко мазнина и наливаме водата и бирата. Покриваме с алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 180°C за 1 час.
Пресния лук и кервиза почистваме и нарязваме. Изваждаме тавата, отнемаме фолиото и прибавяме нарязаните лук и керевиз към печените бутчета.
Покриваме отново с фолио и връщаме във фурната до омекване на лука.
Накрая махаме фолиото и запичаме пилешките бутчета със зелен лук до златист цвят.