Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Селска Сипидя

Селска Сипидя

RoSsySRoSsyS
Новак
12812
Селска Сипидя1 / 3
10/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"С интерес опознаваме селската кухня и разбираме как се нарича онова, което повечето от нас познават като пърленка - Сипидя"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 2 бр.
  • вода - 1.5 (кофичка от мляко)
  • сол - 1 к.л.
  • брашно - бяло или типово (по желание)
  • сирене
  • олио - Мас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесвате киселото мляко и водата.

Разбивате яйцата и ги добавяте към айряна, който добре разбъркам и добавяте сол.

Прибавяте брашното и бъркате до получаване на гъсто тесто.

Загрейте фурната, изберете подходяща тавичката с 2 с.л. олио и я оставете да се нагрее във фурната.

Изсипете тестото в тавичката и печете селската пърленка до кафеникав цвят.

Забавлявайте се, докато приготвяте сипидя със сирене - бързо лесно и вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Забелязах, че сте използвали мои снимки на рецептата?!? Някъде да сте упоменали това?!?.... На едната снимка дори се вижда изписано името ми!
11.09.2020 04:26
1