Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Ръжен хляб с маслини и сушени домати

Ръжен хляб с маслини и сушени домати

Ръжен хляб с маслини и сушени домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Занаят се краде, а приготвянето на домашен хляб си е цял майсторлък, така че, рецептата вече е наша... и ваша"

Необходими Продукти

  • вода - 400 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • ленено семе - 2 с.л. или по - малко
  • риган - щипка
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • ръжено брашно
  • сушени домати - 6 бр.
  • маслини - 10 бр. /или повече/ без костилки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обичам аромата на току-що изпечен хляб. Харесвам звука, който издава, когато го извадим от фурната - песента на хляба.

Представям ви една страхотна рецепта за ръжен хляб с маслини и сушени домати!

Замесва се тесто от наличните продукти за него.

Бялото брашно е само една чаша, цялото останало количество брашно, необходимо за замесване на средно меко тесто, е чисто ръжено брашно.

Тестото става доста лепкаво, но това не е проблем. В него добавям и сушените доматчета, нарязани на ситно, както и маслините - по същия начин.

Пека във форма на 180°C около 40-45 мин.

На дъното на фурната слагам съд с малко количество вода.

Източник: Eli Dieva - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
А набухвател слага ли се? Мая, бакпулвер,сода? Без него няма да се получи нищо според мен.
31.07.2022 16:31