Начин на приготвяне
В дълбока купа разбийте яйцата. Към тях добавете натрошеното с ръце сирене, бакпулвера и топлата вода.
Разбъркайте всички продукти добре до получаване на кашичка.
Маслото разтопете на водна баня или използвайте функцията на мирковълновата фурна.
Отворете корите за баница. Вземете една от тях и я намажете с разтопеното масло. Отгоре и сложете по една-две (ако предпочитате с повечко плънка) супени лъжици от плънката.
Завийте кората от долния край и фитил. След което отново завийте, този път в кръг на охлювче.
Така продължете с останалите продукти.
Загрейте фурната на 200 градуса.
В тава застелете хартия за печене и подредете навитите банички.
Пригответе си заливката за бюрека.
В отделен съд разбийте яйцата и добавете към тях прясното мляко. С получената смес залейте навитите кори. Оставете за 15 минути продуктите да отлежат.
Сложете тавата със сръбския бюрек във фурната. Намалете на 180°C и печете до зачервяване (около 30 минути).
Веднага щом извадите тавата от фурната я натръскайте с малко студена вода, покрийте я с кухненска кърпа и оставете за десетина минути настрани.
При сервирането му отделете всяко охлювче на отделна порция.
Освен за закуска този вкусен бюрек по сръбски може да сервирате за обяд или вечеря.