Бюрек по сръбски

Бюрек по сръбски

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
327
2k
1k
638
3
Бюрек по сръбски
Снимка: Аника Войт
1 / 3
24/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
"Сутрин като закусаме със сръбски бюрек, имаме сили за целия ден - и при вас ли е така"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте яйцата. Към тях добавете натрошеното с ръце сирене, бакпулвера и топлата вода.

Разбъркайте всички продукти добре до получаване на кашичка.

Маслото разтопете на водна баня или използвайте функцията на мирковълновата фурна.

Отворете корите за баница. Вземете една от тях и я намажете с разтопеното масло. Отгоре и сложете по една-две (ако предпочитате с повечко плънка) супени лъжици от плънката.

Завийте кората от долния край и фитил. След което отново завийте, този път в кръг на охлювче.

Така продължете с останалите продукти.

Загрейте фурната на 200 градуса.

В тава застелете хартия за печене и подредете навитите банички.

Пригответе си заливката за бюрека.

В отделен съд разбийте яйцата и добавете към тях прясното мляко. С получената смес залейте навитите кори. Оставете за 15 минути продуктите да отлежат.

Сложете тавата със сръбския бюрек във фурната. Намалете на 180°C и печете до зачервяване (около 30 минути).

Веднага щом извадите тавата от фурната я натръскайте с малко студена вода, покрийте я с кухненска кърпа и оставете за десетина минути настрани.

При сервирането му отделете всяко охлювче на отделна порция.

Освен за закуска този вкусен бюрек по сръбски може да сервирате за обяд или вечеря.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: