Бюрек по сръбски

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
299
2k
1k
458
3
24/09/2020
"Сутрин като закусаме със сръбски бюрек, имаме сили за целия ден - и при вас ли е така"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо730
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте яйцата. Към тях добавете натрошеното с ръце сирене, бакпулвера i топлата вода.

Разбъркайте всички продукти добре до получаване на кашичка.

Маслото разтопете на водна баня или използвайте функцията на мирковълновата фурна.

Отворете корите за баница. Вземете една от тях и я намажете с разтопеното масло. Отгоре и сложете по една-две (ако предпочитате с повечко плънка) супени лъжици от плънката.

Завийте кората от долния край и фитил. След което отново завийте, този път в кръг на охлювче.

Така продължете с останалите продукти.

Загрейте фурната на 200 градуса.

В тава застелете хартия за печене и подредете навитите банички.

Пригответе си заливката за бюрека.

В отделен съд разбийте яйцата и добавете към тях прясното мляко. С получената смес залейте навитите кори. Оставете за 15 минути продуктите да отлежат.

Сложете тавата със сръбския бюрек във фурната. Намалете на 180°C и печете до зачервяване (около 30 минути).

Веднага щом извадите тавата от фурната я натръскайте с малко студена вода, покрийте я с кухненска кърпа и оставете за десетина минути настрани.

При сервирането му отделете всяко охлювче на отделна порция.

Освен за закуска този вкусен бюрек по сръбски може да сервирате за обяд или вечеря.

Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см
25.50 лв.
19.63 лв.
Виж ››

Без изгорели остатъци - поне не и в кръглата тава, която виждате пред себе си. С незалепващо покритие, компактни размери и интересна декорация, алуминиевата тава ще грабне сърцето ви на мига!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар