Домашна лютеница с печени чушки

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
350
2k
753
1k
4
24/09/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 649
  • Преглеждания за месеца1979
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Лютеница

Начин на приготвяне

Нарежете доматите и лука на парчета, рендосайте морковите и сложете всичко в дълбока тава.

Сложете тавата в загрята фурна на 220°C за около 2 часа, като периодично разбърквате.

Измийте чушките, почистете ги от дръжките и семето и ги изпечете.

Обелете ги и ги нарежете на парчета.

След като доматите вече са изпарили част от течността, прибавете нарязаните печени чушки и скилидките чесън нарязани на дребно.

Върнете тавата обратно във фурната и гответе още около 1 час, до постигане на желаната гъстота.

Извадете лютеницата от фурната и добавете олиото, оцета, захарта, солта, черния пипер и магданоза, нарязан на дребно.

Разбъркайте добре и след 15 минути, след като се е охладила я пасирайте.

Напълнете домашната лютеница в измити и подсушени бурканчета.

Затворете ги здраво с капачки и ги изварете за 15 минути.

От тази доза се получават около 10 бурканчета от 300 мл домашна лютеница с печени чушки.

Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон-12%
За работа с чушки, препоръчваме:
Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон
4.49 лв.
3.95 лв.
Виж ››

Пригответе вкусни чушки за цялото семейство с помощта на този ергономичен прибор за чушки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар