Ориз по китайски върху омлет

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
463
2k
2k
567
1
27/09/2020
"Съчетаваме две от любимите ястия и се получи ориз по китайски върху омлет"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо280
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 2 бр. по 125 г за варене в плик (на Крина)
  • вода - 2 литра
  • пилешко филе - 100 г
  • зеленчуци - 1 консерва грах, царевица и бейби моркови
  • кълнове - 1 консерва, от боб мунг
  • соев сос - 1 ч.л.
  • олио - 3 ч.л.
  • яйца - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориз по китайски върху омлет - за вкусна вечеря или обяд.

Кипваме водата в тенджера. Сваряваме ориза до готовност в нея, изваждаме пакетчетата, отцеждаме ги и изсипваме ориза в купа.

Нарязваме пилешкото филе на много тънки ивички. Загряваме 2 ч.л. от олиото в тиган с незалепващо покритие и запържваме пилешкото за 5-6 минути на висока температура. След това добавяме в тигана отцедените кълнове и продължаваме да пържим още 3-4 минути.

Добавяме отцедените грах, царевица и бейби моркови. Продължаваме готвенето още 2-3 минути, добавяме соевия сос, а след това и ориза. Бъркаме и продължаваме да пържим още 1-2 минути. Отместваме от котлона ориза със зеленчуци.

Загряваме фурната на 250 градуса. Разбиваме яйцата в купа и ги разделяме в две намазани с олио тефлонови кръгли тавички. Печем двата омлета на фурна до готовност, като не се налага да ги обръщаме.

Изваждаме внимателно двата омлета в две чинии. Отгоре върху всеки омлет сипваме щедро количество ориз с пилешко и веднага сервираме китайското ястие.

Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
21.00 лв.
Виж ››

Ето на това му се казва удобство - дълбок, висококачествен тиган с две дръжки - практичен и необходим във всеки дом

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар