Начин на приготвяне
За моето руло с кайма и тиквички, първо сипваме каймата в купа.
Обелваме тиквичката, настъргваме я на ситно ренде и изстискваме с ръце, за да премахнем течността. Добавяме изцедената настъргана тиквичка при каймата. Добавяме моцарелата, чедъра, лука, черния пипер, чубрицата, кърито, солта, омесваме и изсипваме в правоъгълна тефлонова формичка за кекс.
Оформяме с ръце като руло и покриваме с алуминиево фолио.
Печем рулото от кайма на 200 градуса около 35 минути. След това отгоре подреждаме тънките парченца пушен бекон, като ги застъпваме и се стараем да обгърнат рулото.
Това не е трудно, защото при печенето рулото с кайма и тиквички се е свило малко и е станало по-малко от тавичката. Покриваме пак с алуминиево фолио и връщаме във фурната за още 15 минути.
Сервираме вкусното солено руло топло, нарязано на парчета и с гарнитура по желание.