Сочни пилешки пържоли с топено сирене и сметана

АнабелАнабел
Новак
86
841
1k
154
01/10/2020
"Понякога имаме нужда да се поглезим ето така - със сочни пържолки, приготвени с топено сирене и сметана"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 931
  • Преглеждания за месеца343
  • Преглеждания за седмицата242
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се поръсват със сол и половината смлян черен пипер, след което се оставят настрани.

В купа се смесват готварската сметана, топеното сирене, настърганият мек кашкавал, дижонската горчица, чесънът на прах, малко сол, останалият черен пипер и нарязаният на ситно магданоз.

Сместа се обърква хубаво и половината от нея се слага на дъното на тавичката за печене.

Отгоре се нареждат пилешките пържоли и се намазват с останалата част от сместа.

Тавичката се покрива с алуминиево фолио и слага във фурната.

Пече се на 190 градуса за около 40 минути, като към края на печенето се маха фолиото на сочните пилешки пържоли с топено сирене и сметана, за да хванат апетитна коричка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар