Патешки бутчета с ябълки

Ivi  VaccaIvi Vacca
Иноватор
308
3k
831
704
30/09/2020
"Класическа комбинация, която винаги ще радва и очите, и небцето - патешки бутчета с ябълки"
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо794
  • Преглеждания за месеца427
  • Преглеждания за седмицата102
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви много вкусна френска рецепта от петдесетте години на миналия век.

Загрейте фурната до 180°C. Поставете ябълковия сок в купа, разрежете ябълките наполовина (оставяйки стъблата непокътнати) и ги поставете в купата с ябълковия сок.

Загрейте на котлона чугунен тиган за фурна или гювеч. Добавете патешките бутчета с кожата надолу и запечете до златисто кафяво. Обърнете и гответе за минута, след това прехвърлете върху хартиени кърпи, за да се отцедят.

Добавете резенчетата ябълка и лука, отрязани на половинки, и гответе на умерен огън, докато лукът омекне - няколко минути.

Налейте ябълковия сок и водата, добавете канелените пръчици и кориандъра. Поставете патешките бутчета в гювеч, така че да е открита само повърхността на кожата, подредете ябълките наоколо. Поръсете малко сол и черен пипер на повърхността.

Покрийте и прехвърлете във фурната и задушете за 1 час и 10 минути или докато патицата омекне. Проверете няколко пъти по време на готвене, за да се уверите, че има течност във гювеча, можете да добавите вода.

Соковете от печеното, сгъстете накрая на готвенето с малко брашно в малка тенджерка и поднесете с патешките бутчета.

Сервирайте горещи патешките бутчета с ябълки.

Съвет!

Най-добре се изпичат и запазват соковете си, когато се пекат в плик за печене.

Овална керамична тава за ценители-23%
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
21.18 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар