Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Английски лимонов кейк

Английски лимонов кейк

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Английски лимонов кейк2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Знаете ли какво му липсва на английския лимонов кейк - чаша ароматен английски чай"

Необходими Продукти

  • брашно - 170 г самонабухващо
  • пудра захар - 170 г
  • масло - 170 г или маргарин
  • яйца - 2 средни
  • лимони - 3 средни
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е наистина най-вкусният лимонов кейк, който някога ще правите. Чудесен е!

Загрейте фурната до 180°C (160°C вентилатор).

Смесете захарта и маслото (или маргарина) заедно.

Добавете и двете яйца и разбийте.

Добавете брашното и разбъркайте в сместа.

Към сместа добавете кората от два лимона, сока на един и разбъркайте добре. Стандартен лимон във Великобритания дава около 2 супени лъжици сок. Ако вашият е по-голям, коригирайте.

Разпределете тестото с лъжица в добре намазнена и леко набрашнена форма за кекс. Печете кейка около 35 минути.

Лимоновият кекс трябва да е златист отгоре и дървеното шишче да излезе сухо при пробването. Добре е да не препичате кейка!

След изпичане извадете кейка от формата, защото ще го сиропирате.

В малка касерола пригответе сока, с който ще залеете кейка, когато се изпече. Изсипете сока на двата лимона с захар .Поставете на умерен огън и разбърквайте, докато получите сиропирана текстура.

Надупчете целия кейк, както е горещ, и нанесете с четка сиропа от лимоновия сок.

След това оставете да се охлади и поднесете английския лимонов кейк с чаша горещ чай!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Невероятен на вкус .приготвям го редовно !?Благодаря за уникалната рецепта!
22.01.2023 18:47