Броколи с картофи и сос Бешамел

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
294
2k
688
556
01/10/2020
"Супер идея за хапване с броколи и картофи, а сосът Бешамел е черешката на... запеканката"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 084
  • Преглеждания за месеца500
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на средно големи кубчета. Слагат се в тенджера с вода.

Морковът се обелва и измива. Нарязва се на малки кубченца. Слагат се да се варят.

Броколито се измива и нарязва на снобчета. Преди картофите и морковите да се отстранят от котлона, броколито се добавя за 3 минути.

В купичка се отделят 200 мл от бульона на зеленчуците. Зеленчуците се изцеждат и се слагат в йенска тенджера.

Добавя се царевицата и сиренето, като се натрошава. Поръсва се със сол. Разбърква се.

В голяма купа се чуква яйцето. Добавя се киселото мляко. Разбива се.

В тиган с ненадраскващо дъно се слага маслото. Добавя се брашното, за да се запържи. Разбърква се непрекъснато и се добавя отделеният бульон от зеленчуци.

Добавя се киселото мляко. Овкусява се с черен пипер, индийско орехче и чесън на прах. Добавя се сол.

Сосът Бешамел по преценка може да се остави и малко по-течен.

Зеленчуците се заливат със соса.

Пече се.

Броколите с картофи и сос Бешамел са готови.

Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см
13.50 лв.
10.39 лв.
Виж ››

Домашната здравословна храна вече е нещо напълно постижимо с квадратната огнеупорна тава за готвене. С нея може да приготвяте месни и зеленчукови ястия, да ги съхранявате във фурната или в хладилника. В огнеупорната тава може да приготвяте и любими десерти за цялото семейство - ще останете изключително доволни от резултата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар