Пукани люти чушлета рибки

04/10/2020
"Апетитът идва с лютите чушлета рибки - нямаме претенции за основното, единствено за чушките"
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 988
  • Преглеждания за месеца876
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • люти чушки - 1.5 кг рибки
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 - 2 глави
  • оцет - 50 мл
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - 20 г на зърна
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме лютите чушлета, след това ги надупчвам с вилица от едната страна и ги слагам да се изпекат във фурна на решетка с домакинско фолио (може и на скара).

През това време си нарязвам на ситно магданоза и чесъна (чесънът може да не е много ситно нарязан).

В буркан слагам оцет на дъното 50 мл, магданоз малко, чесън, 1 с.л олио, захар, сол (ако е по-малко бурканчето, 1/2 с.л. сол).

Нареждам чушките, докато са още топли и притискам, затварям хубаво лютите чушки в буркани и го завивам в найлонова торба.

Отгоре слагам хавлиена кърпа или одеяло. Тази процедура я повтарям с всички бурканчета до свършване на пуканите чушлета.

Оставям бурканчетата с пуканите люти чушлета рибки за 7-8 часа докато изстинат добре и се стерилизират!

Бон Апети!

Комплект от 3 аксесоара - тирбушон, отварачка и преса-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 аксесоара - тирбушон, отварачка и преса
22.00 лв.
16.94 лв.
Виж ››

Комплект от 3 страхотни кухненски аксесоара - тирбушон, отварачка и преса за чесън. Масивни, елегантни, практични.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар