Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани люти чушлета рибки

Пукани люти чушлета рибки

Пукани люти чушлета рибки
Снимка: Потребител#263994
1 / 3
04/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
"Апетитът идва с лютите чушлета рибки - нямаме претенции за основното, единствено за чушките"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 1.5 кг рибки
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 - 2 глави
  • оцет - 50 мл
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - 20 г на зърна
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме лютите чушлета, след това ги надупчвам с вилица от едната страна и ги слагам да се изпекат във фурна на решетка с домакинско фолио (може и на скара).

През това време си нарязвам на ситно магданоза и чесъна (чесънът може да не е много ситно нарязан).

В буркан слагам оцет на дъното 50 мл, магданоз малко, чесън, 1 с.л олио, захар, сол (ако е по-малко бурканчето, 1/2 с.л. сол).

Нареждам чушките, докато са още топли и притискам, затварям хубаво лютите чушки в буркани и го завивам в найлонова торба.

Отгоре слагам хавлиена кърпа или одеяло. Тази процедура я повтарям с всички бурканчета до свършване на пуканите чушлета.

Оставям бурканчетата с пуканите люти чушлета рибки за 7-8 часа докато изстинат добре и се стерилизират!

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: