Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме лютите чушлета, след това ги надупчвам с вилица от едната страна и ги слагам да се изпекат във фурна на решетка с домакинско фолио (може и на скара).
През това време си нарязвам на ситно магданоза и чесъна (чесънът може да не е много ситно нарязан).
В буркан слагам оцет на дъното 50 мл, магданоз малко, чесън, 1 с.л олио, захар, сол (ако е по-малко бурканчето, 1/2 с.л. сол).
Нареждам чушките, докато са още топли и притискам, затварям хубаво лютите чушки в буркани и го завивам в найлонова торба.
Отгоре слагам хавлиена кърпа или одеяло. Тази процедура я повтарям с всички бурканчета до свършване на пуканите чушлета.
Оставям бурканчетата с пуканите люти чушлета рибки за 7-8 часа докато изстинат добре и се стерилизират!
Бон Апети!