Руладини по немски

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6468k2k3k3
04/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4
"Предлагаме ви една страхотна немска рецепта за руладини, която веднага ще ви се прииска да запишете в тефтера с рецепти"

Необходими Продукти

  • телешки руладини - 4 бр. тънки (приблизително общо 700 г)
  • сол
  • черен пипер
  • дижонска горчица - 2 ч.л. равни /или друга горчица/
  • За зеленчуковия пълнеж
  • целина - 150 г грудка
  • моркови - 150 г
  • лук - 120 г на малки кубчета
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • олио - 1 с.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • мащерка - малко суха или прясна
  • риган - сух или пресен
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр. M
  • галета - 1 - 2 с.л. (приблизително 25 g)
  • масло - около 20 г избистрено, за пържене
  • червено вино - 150 мл сухо
  • За соса
  • бульон - 400 - 500 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. пълна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • розмарин - 1 стрък
  • царевично нишесте - за уплътняване на соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тази рецепта за телешки рулади със зеленчуков пълнеж първо се приготвя сместа за пълнене.

За целта нарежете обеления лук и чесъна на малки кубчета. Нарежете посочените зеленчуци на малки тънки пръчици или кубчета.

Загрейте олиото в незалепващ тиган, внимателно запържете кубчетата лук с чесъна.

Добавете зеленчуците и бавно запържете за около 5-6 минути на средна степен на котлона.

Подправете зеленчуковата смес за телешките руладини с билките, сол и черен пипер.

Издърпайте тигана на една страна и изсипете съдържанието в купа, оставете да се охлади.

След това добавете яйцето и колкото галета е необходимо, смесете със зеленчуците.

Подправете всяка руладина от двете страни с малко сол и черен пипер. Намажете отгоре тънък слой 1/2 чаена лъжичка горчица откъм месото.

Разстелете зеленчуковия пълнеж (около 2/3 ) върху телешкото руладе.

След това го навийте, затворете плътно с дървено шишче или връв.

В гювеч с тежко дъно загрейте избистрено масло или олио. Запечете говеждите руладини от всички страни. След това го залейте с виното и го оставете да заври за кратко.

След това изсипете, първо около половината или 2/3 от бульона. Ако не разполагате със зеленчуков бульон, разстелете кореноплодни около руладините и задушавайте с вино и вода

Добавете доматено пюре, дафинов лист, червен пипер и малко стръкче пресен розмарин или съответно по-малко изсушен розмарин към бульона.

Оставете всичко да заври и след това го покрийте с капак и го оставете да къкри бавно за около 90-100 минути, или докато телешкото месо стане достатъчно меко.

След около час задушаване проверете отново дали в тенджерата все още има достатъчно течност. Постепенно налейте останалата част от бульона.

За завършване на богатите руладини, ги извадете за кратко от бульона и ги оставете на топло. Отстранете дафиновия лист и останалата част от стъблото на розмарина.

Проверете дали има достатъчно бульон, за да получите необходимото количество сос. Ако желаете, можете предварително да прецедите соса през сито.

В зависимост от количеството сос, разбъркайте 1-2 равни супени лъжици царевично нишесте в малко студена вода. Уплътнете соса с него и оставете да заври.

Подправете соса по ваш личен вкус със сол, черен пипер и малко червен пипер на прах. И накрая, ако искате, можете да добавите към соса малко сметана.

Поставете руладините по немски в соса и отново стоплете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: