Италианска торта с маскарпоне

Ivi  VaccaIvi Vacca
Иноватор
336
4k
907
752
18/11/2020
"Италианската торта с маскарпоне е десерт за душата, който се поднася с топло мляко, кафе или просто с усмивка"
Приготвяне5 мин.
Готвене45 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 358
  • Преглеждания за месеца1218
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите меката торта с маскарпоне и шоколад, разбийте яйцата в купа и започнете да разбърквате с електрически миксер.

Добавете захарта и маскарпонето, като продължавате да бъркате с електрическата бъркалка. Добавете горчивото какао, брашното по малко, бакпулвер и разбъркайте, докато тестото стане гладко и без бучки.

Изсипете тестото в форма за торта с диаметър 24 см, намазнена и набрашнена, като дъното е застлано с хартия за печене. Отнесете тортата да се пече във вентилирана фурна на 170°C за около 45 минути или в статична фурна на 180°C за около 45 минути.

След като нашата шоколадова торта е сготвена, оставете я да се охлади напълно, преди да я извадите от формата, и украсете с пудра захар или глазура от шоколад.

За глазурата кипнете млякото и добавете шоколада, дръпнете от котлона и разбъркайте и залейте тортата. Направете толкова глазура, колкото ви харесва, като увеличите количеството на шоколада и млякото.

Можете под глазурата да сложите нарязани парченца банан и да залеете. Може да се намаже с разбита сметана. Може само с пудра захар.

Нека се насладим на нашата италианска торта с маскарпоне за лека закуска, придружена от хубава чаша горещо мляко или капучино!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар