Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Лимонови бухти с джинджифил

Лимонови бухти с джинджифил

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Лимонови бухти с джинджифил
Снимка: Аника Войт
1 / 2
04/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
18
"Разнообразяваме вкуса на любимите лимонови бухти, добавяйки малко джинджифил за разкош"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • лимони - 1 бр. настъргана кора
  • джинджифил - около 5 - 6 см резен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата за лимоновите бухти трябва предварително да смесим киселото мляко и содата бикарбонат. Разбъркайте и оставете настрани, да се активират съставките.

Разбийте яйцата заедно с захарта. Щом се получи пухкава пяна, спрете и добавете щипка сол и пакетче ванилия. Изсипете при яйцата киселото мляко. Разбъркайте отново.

Измийте старателно лимона и настържете кората му. Добавете я към сместа. Джинджифила също настържете и прибавете. Разбъркайте добре.

Последно е ред на брашното. Пресейте го преди да го добавите към сместа. Започнете да разбърквате, като на финала омесете с ръце меко, нелепнещо тесто.

С помощта на точилка разточете лист с дебелина около 1.5 см, нарежете в желани от вас форми.

Загрейте в тиган олиото. Количеството му трябва почти да покрива подготвените пухкави бухтички. Изпържете ги от двете им страни до златисто кафяво.

Лимоновите бухти с джинджифил са с приятен леко кисело-пикантен вкус. Идеално се допълват, ако ги поръсите с кристална захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: