Моето агнешко печено по турски

НикиНики
Иноватор
161
1k
662
201
1
10/10/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо476
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се прави на порции.

В купичка си смесваме олио, сол и черен пипер. С получената каша втриваме месото и оставяме така около 1 час.

През това време си почистваме, измиваме и нарязваме картофите, зеления лук и джоджена.

Подреждаме ги в тавата. Подреждаме и месото.

Сипваме около 100-150°C вода. Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем в загрята фурна на 180°C за около 3 часа.

След това изваждаме, отнемаме фолиото, и пробваме печеното агнешко дали се накъсва.

Заливаме с получения сос и запичаме моето агнешко печено по турски до образуването на коричка.

Традиционен български гювеч с капак 5л-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
18.47 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар