Начин на приготвяне
Измийте месото, подсушете го и леко го осолете. Загрейте маслото и олиото и запържете телешкото от всички страни. Извадете го и в същата мазнина запържете да омекване ситно нарязаните лук и моркови.
Когато зеленчуците се запържат, се заливат 1 с ч.ч. гореща вода, бяло вино и подправките. Месото се връща в получения сос и се задушава на тих огън до готовност.
Когато телешкото омекне, добавяме нарязаните на кубчета картофи и доваряваме до готовност на картофите, ако е нужно сипваме още вода.
Изваждаме телешкото месо в подходяща чиния. Пасираме картофите и другите зеленчуци, разреждаме със сметаната и посоляваме на вкус. Поднасяме месото, нарязано на филийки и полято със сос. Гарнираме по избор.
Коментари