Начин на приготвяне
Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче.
Разтворете маята в прясното мляко. Добавете всички продукти и замесете меко тесто.
Завийте в памучна кърпа и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.
Готовото тесто разделете на малки питки. Всяка разточете на елипса.
Намажете с меката мас и поставете парче кренвирш вътре.
Завийте на кифличка и поставете кренвришките в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние. Оставете да втасат повторно.
Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио. Печете кифличките в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Извадете, оставете леко да се охладят и сервирайте солени кифлички с мас и кренвирш за сутрешна или следобедна закуска.
Коментари