Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Солени кифлички с мас и кренвирш

Солени кифлички с мас и кренвирш

Солени кифлички с мас и кренвирш
Снимка: Марияна Петрова Иванова
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Не е необходимо да пропускане най-важното хранене за деня, защото солени кифлички с кренвирш може да си вземете и за из път"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • краве масло - 2 с.л.
  • кисело мляко - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - щипка
  • мая - 20 г прясна
  • за плънката
  • кренвирши
  • свинска мас - 1 с.л. мека, не разтопена
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче.

Разтворете маята в прясното мляко. Добавете всички продукти и замесете меко тесто.

Завийте в памучна кърпа и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.

Готовото тесто разделете на малки питки. Всяка разточете на елипса.

Намажете с меката мас и поставете парче кренвирш вътре.

Завийте на кифличка и поставете кренвришките в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние. Оставете да втасат повторно.

Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио. Печете кифличките в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете, оставете леко да се охладят и сервирайте солени кифлички с мас и кренвирш за сутрешна или следобедна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виктория Бурова
Виктория Бурова
Горе - долу
02.11.2020 15:07