Начин на приготвяне
Нарежете джоланите на едри и еднакви по големина парчета, измийте и подсушете месото.
Поставете го в голяма тава с капак, поръсете с черен и червен пипер, кимион и сол на вкус и разбъркайте добре.
Затворете капака на тавата и оставете за 6-8 часа на студено място. Полейте маринованото месо с 1 ч.ч. бяло вино и 2-3 с.л. олио, поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 1 час.
През това време почистете лука, морковите и картофите, нарежете на едри парчета, посолете ги на вкус и поръсете с риган.
След изминалия един час печене на джолана на фурна, разпределете зеленчука върху него. Затворете капака на тавата и продължете печенето за още 40 минути.
Сочно и ароматно ястие за гости - сочни свински джолани със зеленчуци, месо с гарнитура в едно!