Сочни свински джолани със зеленчуци

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
13/10/2020
"Вземете по-голяма тава, защото ще има с какво да я напълните - свински джоланчета и зеленчуци"
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 124
  • Преглеждания за месеца320
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете джоланите на едри и еднакви по големина парчета, измийте и подсушете месото.

Поставете го в голяма тава с капак, поръсете с черен и червен пипер, кимион и сол на вкус и разбъркайте добре.

Затворете капака на тавата и оставете за 6-8 часа на студено място. Полейте маринованото месо с 1 ч.ч. бяло вино и 2-3 с.л. олио, поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 1 час.

През това време почистете лука, морковите и картофите, нарежете на едри парчета, посолете ги на вкус и поръсете с риган.

След изминалия един час печене на джолана на фурна, разпределете зеленчука върху него. Затворете капака на тавата и продължете печенето за още 40 минути.

Сочно и ароматно ястие за гости - сочни свински джолани със зеленчуци, месо с гарнитура в едно!

Италиански дълбок тиган с капак 24 см-25%
Качество без компромис:
Италиански дълбок тиган с капак 24 см
79.00 лв.
59.00 лв.
Виж ››

Удобен за готвене дълбок тиган, в който ястията сами се готвят. С незалепващо покритие, удобна дръжка и стъклен огнеупорен капак

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар