Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Печен патладжан с кайма и кисело мляко

Печен патладжан с кайма и кисело мляко

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Печен патладжан с кайма и кисело мляко
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 6
14/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Апетитно предястие за гости от печен патладжан с апетитна плънка - ще направи трапезата още по-специална"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • кайма - около 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • розмарин
  • босилек
  • мащерка
  • зехтин - за намазване
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • чесън
  • чушки - 1 бр. червена, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печеният патладжан с кисело мляко и кайма е идеален за уютна вечер у дома, когато ни се хапва нещо едновременно вкусно и полезно.

Количеството на продуктите на плънката е приблизително, всеки може да използва количество по свое усмотрение.

Патладжанът се разрязва на две по дължина. Всяка част отгоре са нарязва с нож на ромбчета, поръсва се със сол и черен пипер и се намазва със зехтин.

Пече се около 30 мин на 180.

Каймата се запържва, овкусена със сол, черен пипер, магданоз, розмарин, босилек и мащерка.

Киселото мляко се овкусява с малко чесън - може скилидка, може и на прах.

Запеченият патладжан се намазва с кисело мляко, поръсва се с каймата и се украсява с червени чушки и магданоз.

От тези лесни пълнени патладжани се получава страхотно предястие с патладжан, подходящо за всеки специален повод и не само!

Източник: Ирена Георгиева - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: