Печено агнешко по турски

Аника ВойтАника Войт
Готвач
252
2k
995
385
3
15/10/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене210 мин.
Общо240 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг
  • пресен лук - 2 връзки
  • домати - 3 бр.
  • джоджен - 2 стръка пресен
  • черен пипер
  • сух чесън
  • суха майорана
  • червен пипер
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества
Печено Агнешко

Начин на приготвяне

Подгответе месото, като го нарежете на порции и измиете добре под течаща вода.

Подсушете с домакинска кърпа и го сложете в дълбок съд.

В отделна купа си направете марината за месото - 3-4 с.л. олио, супена лъжци черен пипер, черен пипер, суха майорана на вкус и сол. По желание добавете малко и сух чесън на прах. Разбъркайте добре всички съставки.

С получената паста намажете хубаво месото от всички страни. Покрийте с фолио и оставете време на месото да поеме от ароматните подправки.

Почистете зеления лук и джоджена и ги нарежете на ситно.

Сложете ги на дъното на широка тава. Полейте с една лъжица олио и поръсете с горепосочените подправки на вкус. Подредете отгоре агнешкото месо.

Доматите обелете и нарежете си ситно или пасирайте с блендер. Разбъркайте ги с половин чаша вода. С тази течност залейте месото.

Покрийте тавата а алуминиево фолио и поставете във фурната.

Печете агнешкото на умерена фурна за поне 2 часа. След което открийте тавата и запечете за още 30 минути.

Печеното агнешко по турски е готово.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар