Скариди по Тайландски

Аника ВойтАника Войт
Готвач
252
2k
995
385
3
17/10/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо150
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • скариди - 500 г, по възможност обелени
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 2 - 3 щипки
  • чесън - 4 скилидки
  • копър - 1/2 връзка
  • бяло вино - 1/2 чаша
  • черен пипер - прясно смлян
  • чили - 1 чаена лъжичка
  • шафран - 1 щипка
  • сос от стриди - 2 с.л.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме зехтина в тиган с високи стени.

Щом загрее директно в него пресовайте скилидките чесън. Запържете до златисто.

Добавете скаридите и повдигнете тигана няколко пъти, за да се смесят добре със зехтина и чесъна.

Избягвайте да бъркате с бъркалка много енергично, за да не смачкате скаридите. Оставете ги в тигана за 3-4 минути.

След което изсипете виното, подправете със сол и прясно смлян черен пипер. По желание, и ако обичате, сложете и една чаена лъжица чили сос.

Добавете и нарязания на много ситно копър. Оставете на котлона, докато виното не се изпари. На няколко пъти разклащайте котлона, за да се омесят по-добре продуктите.

На финала добавете две супени лъжици сос от стриди, като ако нямате наличен, заместете със соев сос. Шафрана добавете почти минута преди да ги отстраним от огъня.

Скаридите по Тайландски са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар