Начин на приготвяне
В дълбока купа разбиваме яйцата, прясното мляко, брашното, солта и захарта до получаване на хомогенна смес за палачинки, която оставяме за минимум 15 минути да отпочине.
През това време загряваме тиган с незалепващо покритие, в който печем палачинките, които след като ги извадим от тигана, веднага ги мажем с масло. И ги оставяме на страни до приготвянето на плънката за нашата солена торта.
Която се приготвя по следния начин:
Обелваме картофите и заедно с измитите и почистени моркови режем приблизително на еднакви кубчета и ги варим в подсолена вода до готовност.
През това време си нарязваме бекона, маринованите краставички и печурките. И всички те заедно със сладката царевица, която предварително сме отцедили, както и сварените моркови и картофи, слагаме в една купа, прибавяме и ситно нарязания магданоз и майонезата и объркваме добре сместа. По желание може да добавите сол и пипер.
Следва и сглобяването на самата солена палачинкова торта, което става по следния начин:
Вземате поднос за торта или голямо кръгло плаго или друга чиния, регулиращ се ринг за торти, който поставяте на подноса или каквото Ви се намира под ръка, и започвате реденето ѝ.
На дъното на подноса поставяте две палачинки, върху които изсипвате част от плънката, след което повтаряте процедурата до изчерпване на палачинките и количеството плънка, като най-отгоре завършвате с две палачинки.
Така направената торта прибирате в хладилник за минимум два часа, за да стегне, след което я изваждате и внимателно отстранявате ринга, зафилвате я с майонеза, най-добре домашно приготвена, рецептата ще споделя в друга публикация.
Поръсвате отгоре и отстрани с настъргания кашкавал и украсявате с розички от пастета, които поставяте по една маслинка и в средата правите ветрило от маринованите краставички.
Да Ви е сладко с моята солена палачинкова торта!