Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Моята солена палачинкова торта

Моята солена палачинкова торта

Моята солена палачинкова торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Запишете си рецептата за богатата палачинкова торта, за да не пропуснете нещо и да я направите много вкусна"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 300 гр бяло
  • яйца - 3
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • масло - за намазване на палачинките
  • За плънката
  • мариновани краставички - 1/2 буркан
  • моркови - 3 големи
  • мариновани печурки - 1 малко бурканче
  • царевица - 100 г сладка от консерва.
  • бекон - 200 г
  • магданоз - 1 връзка
  • картофи - 3 или 4 средни
  • майонеза - 1 и 1/2
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За украса
  • кашкавал - 250 г
  • майонеза - 1/2
  • пастет - 150 г
  • мариновани краставички - 4 бр.
  • черни маслини - 10 бр. без костилките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме яйцата, прясното мляко, брашното, солта и захарта до получаване на хомогенна смес за палачинки, която оставяме за минимум 15 минути да отпочине.

През това време загряваме тиган с незалепващо покритие, в който печем палачинките, които след като ги извадим от тигана, веднага ги мажем с масло. И ги оставяме на страни до приготвянето на плънката за нашата солена торта.

Която се приготвя по следния начин:

Обелваме картофите и заедно с измитите и почистени моркови режем приблизително на еднакви кубчета и ги варим в подсолена вода до готовност.

През това време си нарязваме бекона, маринованите краставички и печурките. И всички те заедно със сладката царевица, която предварително сме отцедили, както и сварените моркови и картофи, слагаме в една купа, прибавяме и ситно нарязания магданоз и майонезата и объркваме добре сместа. По желание може да добавите сол и пипер.

Следва и сглобяването на самата солена палачинкова торта, което става по следния начин:

Вземате поднос за торта или голямо кръгло плаго или друга чиния, регулиращ се ринг за торти, който поставяте на подноса или каквото Ви се намира под ръка, и започвате реденето ѝ.

На дъното на подноса поставяте две палачинки, върху които изсипвате част от плънката, след което повтаряте процедурата до изчерпване на палачинките и количеството плънка, като най-отгоре завършвате с две палачинки.

Така направената торта прибирате в хладилник за минимум два часа, за да стегне, след което я изваждате и внимателно отстранявате ринга, зафилвате я с майонеза, най-добре домашно приготвена, рецептата ще споделя в друга публикация.

Поръсвате отгоре и отстрани с настъргания кашкавал и украсявате с розички от пастета, които поставяте по една маслинка и в средата правите ветрило от маринованите краставички.

Да Ви е сладко с моята солена палачинкова торта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: