Лефер по гръцки на скара

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
299
2k
1k
459
3
21/10/2020
"Гърците са несравними в приготвянето на лефер и тази рецепта го доказва още веднъж"
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо405
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • лефер - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • пресен розмарин - 2 стръка
  • лимон - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете старателно лефера. Внимателно с остър нож направете разрез през корема и изчистете добре. Главата и перата оставете и не режете.

Измийте под течаща вода.

В корема на всяка риба поставете по две-три резена лимон и един стрък розмарин. Осолете и подправете с черен пипер на вкус. Намажете обилно от всякъде с хубав зехтин.

Оставете рибите да поемат добре ароматите. Нека поседят с подправките поне един час.

Загрейте скарата. Преди да сложите рибите да се пекат, извадете от коремчетата им розмарина и лимона.

Изпечете от двете им страни до хубав загар.

Леферът по гръцки на скара поднесете натюр или с гарнитура по избор.

Чугунен сач елипса с дървена подложка-23%
Качество без компромис:
Чугунен сач елипса с дървена подложка
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Чугунен сач, в който може да приготвите любимата си комбинация от месо и зеленчуци. Компактни размери, качество, очарователна овална форма.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар