Кремсупа с пащърнак, кестени и бекон

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
292
2k
1k
449
3
25/10/2020
"Нежна крем супа с кестени, която няма да оставим постна, а ще добавим и бекон - така ще ви хареса още повече"
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо356
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кестените за около 20 мин от момента на варете. Щом времето изтече, изключете котлона, но ги оставете още малко във водата.

В сгорещено масло задушете предварително почистени и нарязани на ситно лук и морков. Щом зеленчуците омекнат, добавете и картофите и пащърнака (обелени и нарязани на парчета).

Залейте с топла вода и оставете всички зеленчуци да се сварят добре.

Обелете кестените и ги прибавете към станалите продукти в есенната супа.

Подправете със сол и черен пипер. Добавете и половин чаена лъжица индийско орехче и малко сух магданоз (пожелание).

Щом всички зеленчуци омекнат, пасирайте до хомогенна смес.

Бекона нарежете на кубчета.

Сервирайте кремсупата, а отгоре вместо крутони добавете кубчета бекон.

Кремсупа с пащърнак, кестени и бекон - наслада за душата!

Ретро мелничка от месинг-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро мелничка от месинг
10.99 лв.
8.46 лв.
Виж ››

Атрактивна, стилна и много симпатична месингова мелничка за подправки ще внесе ретро шик във всеки дом.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар