Начин на приготвяне
1. Намазнете кръгла или правоъгълна тава с разтопено масло. Разполовете фините кори и полагайте една върху друга, мажейки всяка от тях с още масло. Тавата трябва да е с такъв размер, че от корите да излиза една малка част, така че да образува борд.
2. Накълцайте скилидката чесън на дребно и я запържете на слаб до умерен огън в зехтина. Увеличете огъня и сложете измитите, отцедени и нарязани спаначени листа, магданоза и черен пипер. Бъркайте за 2-3 минути, докато слегнат.
3. Настържете или натрошете на много ситно сиренето. Към него сложете разбитите яйца, заквасената сметана и масло, ако ви е останало. Разбъркайте добре.
4. Сипете плънката върху корите в тавата, отгоре разпределете спанака и леко го размесете, за да потъне и да не е съвсем на повърхността. Ръбчетата на корите може леко да подвиете навътре или да оставите да си стърчат.
5. Печете соления пай в загрята на 180 градуса фурна 20-25 минути.
Поднесете спаначения пай с кори за баница топъл и хапвайте с наслада.
Добър апетит!