Пица Балкани

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84
280
93
130
1
22/10/2020
"Нашето си е най-хубаво и няма да е изненада за никого, че тази пица Балкани се приготвя толкова често у дома"
Приготвяне18 мин.
Готвене12 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо621
  • Преглеждания за месеца406
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бекон слайс или нарязан на тънки филии и гъбите се накъсват на неравномерни малки парченца. Лука се кълца на средно ситно.

Чесънът се пресова. Киселата краставичка се реже на шайби и всяка шайба - на 2-3 парченца. Всичко това се смесва и се поставя в една по тумбеста купичка и се залива със зехтина и маринатата от маслини. Разбърква се и се оставя за около 5 минути.

Половината от 100 г кашкавал се стърже на ситно и се смесва с 1/4 разбито яйце, като повечето да е белтък от яйцето.

Разстиламе тестото за пица в намазнена тавичка.

Намазваме с доматено пюре.

Сместа от кашкавал и яйце се слагат отгоре.

Върху тях се посипва равномерно маринованата смес описана в първия абзац, но след като е изцедена от течността.

Така подредената сурова пица се поставя втв фризер за 7-8 минути.

След това пица Балкани се слага в предварително загрята на 240 градуса фурна. Накрая се посипват останалите 50 г кашкавал най-отгоре и се пече около 2-4 минути, в зависимост дали искате по мек и крехък кашкавал или по запечен с коричка.

Голям нож за пица с пластмасова дръжка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям нож за пица с пластмасова дръжка
4.00 лв.
Виж ››

Симпатичен нож за пица с удобна гумена дръжка и ергономична форма търси сочна пица за съвместни приятни мигове в кухнята

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар