Начин на приготвяне
Бекон слайс или нарязан на тънки филии и гъбите се накъсват на неравномерни малки парченца. Лука се кълца на средно ситно.
Чесънът се пресова. Киселата краставичка се реже на шайби и всяка шайба - на 2-3 парченца. Всичко това се смесва и се поставя в една по тумбеста купичка и се залива със зехтина и маринатата от маслини. Разбърква се и се оставя за около 5 минути.
Половината от 100 г кашкавал се стърже на ситно и се смесва с 1/4 разбито яйце, като повечето да е белтък от яйцето.
Разстиламе тестото за пица в намазнена тавичка.
Намазваме с доматено пюре.
Сместа от кашкавал и яйце се слагат отгоре.
Върху тях се посипва равномерно маринованата смес описана в първия абзац, но след като е изцедена от течността.
Така подредената сурова пица се поставя втв фризер за 7-8 минути.
След това пица Балкани се слага в предварително загрята на 240 градуса фурна. Накрая се посипват останалите 50 г кашкавал най-отгоре и се пече около 2-4 минути, в зависимост дали искате по мек и крехък кашкавал или по запечен с коричка.