Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Балкани

Пица Балкани

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Пица Балкани
Снимка: Величка Калева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Нашето си е най-хубаво и няма да е изненада за никого, че тази пица Балкани се приготвя толкова често у дома"

Необходими Продукти

  • тесто за пица - 175 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • бекон - 50 г
  • мариновани печурки - половин кафена чашка
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1/4 бял
  • кисели краставички - 1 бр. корнишон
  • зехтин - 2 к.л.
  • марината от маслини - 1 ч.л.
  • яйца - 1/4 кокоше яйце
  • майорана - 3 щипки
  • семки - половин щипка от сушена люта чушка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бекон слайс или нарязан на тънки филии и гъбите се накъсват на неравномерни малки парченца. Лука се кълца на средно ситно.

Чесънът се пресова. Киселата краставичка се реже на шайби и всяка шайба - на 2-3 парченца. Всичко това се смесва и се поставя в една по тумбеста купичка и се залива със зехтина и маринатата от маслини. Разбърква се и се оставя за около 5 минути.

Половината от 100 г кашкавал се стърже на ситно и се смесва с 1/4 разбито яйце, като повечето да е белтък от яйцето.

Разстиламе тестото за пица в намазнена тавичка.

Намазваме с доматено пюре.

Сместа от кашкавал и яйце се слагат отгоре.

Върху тях се посипва равномерно маринованата смес описана в първия абзац, но след като е изцедена от течността.

Така подредената сурова пица се поставя втв фризер за 7-8 минути.

След това пица Балкани се слага в предварително загрята на 240 градуса фурна. Накрая се посипват останалите 50 г кашкавал най-отгоре и се пече около 2-4 минути, в зависимост дали искате по мек и крехък кашкавал или по запечен с коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: