Начин на приготвяне
В тенджера си смесваме продуктите за марината и слагаме на котлона.
Разбъркваме до разтапянето на захарта. Щом заври, отнемаме от котлона и оставяме да се охлади.
През това време си почистваме и измиваме зеленчуците (общото им количество трябва да е 5 кг).
Нарязваме ги според желания размер. В подходящ дълбок съд поставяме зеленчуците, нарязаните на ситно керевиз и магданоз, зърна черен пипер и 5-6 листа дафинов лист.
Заливаме със студената марината слагаме капака и оставяме на хладно.
Всеки ден се разбърква по-1-2 пъти. Аз лично слагам в по-дълбок съд и просто разклащам. Туршията е готова за консумация след 3 дни.
Да ви е сладко с тази любимата салата от туршия.