Начин на приготвяне
Джолана слагаме в тава и го намазваме хубаво с олио. В купичка разбъркваме меда със соевия сос. Намазваме хубаво джолана и поръсваме с подправките от всички страни.
Прехвърляме месото в глинен съд (гювеч). Ако е останала марината в тавата, добавете я към месото. Слагаме капака и в хладилника за 12 часа (цяла нощ).
На сутринта вадим от хладилника и слагаме директно във фурната за три часа. Първият час пекох на 200 градуса, след това два на 160. След като стане готово, изваждаме го на дъска и го оставяме да се охлади.
Картофите, обелени и измити, сваряваме. Отцеждаме водата, намачкваме с вилица хубаво и добавяме маслото, прясното мляко, сол и черен пипер.
Бекона навиваме на руло и прикрепяме с клечки за зъби. Отгоре го оформяме като роза. Поръсваме с пушен червен пипер и печем на 170 градуса за 20 минути.
Печения джолан го режем на три, като най-широката част я поставяме най-отдолу. Намазваме от всички страни и отгоре с пюре нашата вкусна солена торта. После поставяме второто парче месо и пак пюре. Отгоре слагаме най-малкото парче и завършваме с пюре.
Украсяваме солената торта с джоланче с розичките, листа от мента и каквото ви харесва. Това отдолу са пръжки.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа