Тирамису трюфели Орехчета

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
432
3k
996
1k
23/10/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо430
  • Преглеждания за месеца218
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме маскарпонето и пудрата захар. Разбъркваме хубаво. Добавяме кафе еспресо и екстракт от ванилия. Разбъркваме.

В блендер слагаме бишкотите и смиламе. Добавяме ги към сместа и разбъркваме хубаво. Слагаме купата във фризера за половин час.

В купичка пресяваме какао, в което ще овалваме сладките орехчетата.

С малка лъжичка взимаме от сместа, правим топче и притискаме в средата. Слагаме малко течен шоколад, затваряме и оформяме. Овалваме в какао.

С клечка за зъби правим чертички, за да придобие вид на черупката на орех.

Щайгата е от бутертесто. Изрязваме форми и преди печене намазваме с какао, смесено с малко вода. По-този начин се създава ефектът на дърво.

Тирамису трюфели Орехчета са чудесни за всеки делник и празник!

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Профи гастро форма за печене на сладки с цели 54 места-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Профи гастро форма за печене на сладки с цели 54 места
69.99 лв.
53.89 лв.
Виж ››

Стани майстор на сладките с тази професионална форма за сладки - с цели 54 места!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Много креативно!! Поздравления и едно голямо браво!
0
0