Захаросани кестени

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
318
2k
1k
602
3
25/10/2020
"Днес ви даваме невероятна рецепта за захаросани кестени, а това е добра причина да приготвите печено месце и да го гарнирате с тях"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 912
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кестени - 500 г
  • захар - 7 с.л.
  • ром - 50 мл
  • вода - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кестените за около половин час. След като времето мине, изключете котлона, но оставете тенджерата с капака за още час.

След това прецедете и започнете да белите кестените един по един.

В тиган с незалепващо дъно изсипете кестените. Ако тиганът не е достатъчно голям, направете го на две части.

Щом загрее добре, при кестените добавете захарта, водата и рома. Оставете на котлона до пълното изпаряване на водата.

Захаросаните кестени може да сервирате като гарнитура към печено месо.

Кестените много си подхождат с пуешки пържоли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар