Суджук с гъби и бял сос

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
378
2k
1k
981
4
24/10/2020
"Страхотна манджичка, в която има и гъби, и суджук, и вкусен бял сос за завършен на чудесната и апетитна чиния"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо428
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате суджука на парченца. Почиствате гъбите и ги нарязваме.

В тенджера загрейте олиото, задушете лука и чесъна, нарязани на ситно. Добавете суджука и гъбите, разбъркайте.

Налейте вода, прибавете подправките на вкус - сол, черен пипер и чубрица. Оставете да къкри.

В купа сложете две супени лъжици брашно и размийте с малко вода. Прибавете брашното към суджука и разбъркайте, да не останат бучки.

Оставете на котлона, докато се сгъсти. Вкусната манджа е идеална възможност да използвате останал по-стар суджук.

Суджукът с гъби и бял сос е чудно ястие!

Алуминиева тенджера с незалепващо покритие 24 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиева тенджера с незалепващо покритие 24 см
44.99 лв.
34.64 лв.
Виж ››

Качествена и удобна за готвене алуминиева тенджера с незалепващо покритие - идеална за всяка домакиня. Има стъклен огнеупорен капак и термоизолиращи дръжки.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар