Моите сарми с прясно зеле

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Помощник Готвач
142
616
307
208
3
24/10/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 500
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме на котлона голяма тенджера с вода. Към нея добавяме сол и лимонена киселина.

Изчакваме водата да заври и слагаме зелката.

Оставяме я във врящата вода, докато листата омекнат и променят цвета си. След това я оставяме да изстине, за да може да отделим листата.

За да приготвим плънката за сармите, слагаме 300 мл вода в тенджера и изсипваме ориза.

Варим ориза, докато попие почти всичката вода.

След това сваляме от огъня и добавяме ситно нарязаните лук и чушка, чубрица, сол, червен пипер.

Последни към ориза прибавяме олиото и каймата. Разбъркваме хубаво плънката, така че оризът и каймата да се разпределят равномерно навсякъде.

Започваме да навиваме сармите, като слагаме по около 1 супена лъжица плънка във всяко листо и загъваме от четирите страни.

Подреждаме сармите в тенджера и покриваме с вода. Варим на силен огън, докато заврат и след това варим на бавен огън около 1 час.

Моите сарми с прясно зеле са много вкусни!

Огнеупорна тава с капак от боросиликатно стъкло 1.7 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Огнеупорна тава с капак от боросиликатно стъкло 1.7 литра
20.00 лв.
Виж ››

Не трябва да се лишавате от огнеупорна тенджера, защото все ще ви се наложи да приготвите или да съхраните нещо в нея. С достатъчна вместимост, голяма устойчивост и капак от боросиликатно стъкло, тази тенджера ще бъде ваш помощник в кухнята.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар