Сатовчаска маслена пита

26/10/2020
"Започваме сутринта със Сатовчаска маслена пита - по някое време през деня ще я продължим. ако ни разбирате"
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 404
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замества се тестото от брашното, водата, солта и 100 мл олио, оставя се да почине за около половин час, за да се активира глутенът.

Тестото се разделя на 8 части, от всяка се точи кора, като се маже с олио и сгъват на плик.

За да стане тази селска питка много пластова, всичките листа, сгънати, се слагат едно върху друго на центъра на тавата и с помощта на ръце се разстилат по формата на тавата.

Реже се на пънчета и се маже с жълтък, кисело мляко и сиренето.

Сатовчаската маслена пита се пече на 180°C до готовност.

Класическа мерителна кана с няколко скали
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класическа мерителна кана с няколко скали
1.99 лв.
Виж ››

Заложи на класиката. Вземи тази удобна и практична мерителна кана с мерителни скали за брашно, ориз, захар и течности!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар