Лесни британски понички

Ivi  VaccaIvi Vacca
Иноватор
308
3k
831
704
28/10/2020
"Когато денят започва с британски понички, няма как да не е страхотен"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо309
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • брашно - 1 1/2 ч.ч. универсално
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. смляно
  • яйце - 1 голямо
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч. пълномаслено
  • несолено масло - 2 с.л. разтопено
  • масло - за пържене
  • захар - 1/4 ч.ч. за овалване
  • крем за пълнене
  • сметана - 200 мл за разбиване
  • пудинг ванилия - 40 г (приготвен според указанията)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези понички (наричани Британски понички в Англия и страните от Британската общност) са малки понички с размер на хапка, които традиционно се правят от тестото, взето от центъра при изрязването на поничките с дупка.

Тези понички са пържени точно като обикновените понички. След това се глазират със захар или се напудрят с фина захар или пудра захар. А за по голям разкош се пълнят с крем или разбита сметана.

Тези понички са с кръгла форма, но много по-малки от обикновените понички, което прави тези изящни пържени топки от тесто такава наслада за небцето.

Домашните понички се правят чрез пускане на малко топче тесто в горещо масло. Кръглата форма може да се постигне чрез използването на малка лъжичка за сладолед или лъжица.

За тази лесна рецепта за понички използвах първата, която дава красива, кръгла и сферична форма на тези сладки лакомства с размер на хапка.

Има две версии на рецептата за тези понички, една с мая и другата без мая.

Приготвих рецептата понички без мая, което я прави най-лесната рецепта досега, със следните основни съставки, брашно, яйце, пълномаслено мляко, бакпулвер, масло захар.

Перфектната температура на маслото за пържене е 190 градуса.

Пържете поничките за около 1-2 минути от двете страни, като обръщате само веднъж.

Пържете ги на порции от около 5-6 наведнъж.

След пържене ги отцедете върху хартиени кърпи.

За топингите можете да поръсите с пудра захар, обикновена фина захар или със захарна глазура. Аз лично обичам обикновената захар, тъй като има малко текстура на повърхността, освен това можете да контролирате сладостта, като добавите или намалите количеството захар. Други идеи са:

- Сладко от ягоди;

- Шоколадов сос;

- Сладки кокосови стърготини;

Крем за пълнене.

Пригответе ваниловия пудинг според указанията и оставете да се охлади добре в хладилника. Най-добре пригответе крема предварително. Когато се охлади, го добавете към студената разбита сметана и разбъркайте.

Шприцовайте, като направите малка дупчица и след това напълнете с крема докато се издуе хубаво поничката. Декорирайте със същия крем и върху поничката.

Можете да напълните поничките и само с пудинг или сметана!

Лесно е ! Насладете се!

Силиконова скосена шпатула с дървена дръжка-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Силиконова скосена шпатула с дървена дръжка
5.00 лв.
3.85 лв.
Виж ››

Силиконовата шпатула е мултифункционално кухненско пособие. Може да я използвате за декорация на сладкиши, за замесване на тесто, за разбъркване на продукти. Винаги ще влезе в употреба, стига да я имате под ръка.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар