Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с круши и ябълки

Пай с круши и ябълки

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Пай с круши и ябълки
Снимка: Ники
2 / 3
28/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Невероятно ароматен и вкусен пай с ябълки и круши - чудесен за уютните следобеди с приятели и чаша кафе"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • орехи - 1/3 ч.ч.ситно смлени
  • захар - 2 ч.л.
  • За плънката
  • круши - 1.5 кг общо си ябълки
  • кафява захар - 100 г
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Студеното масло се нарязва на кубчета и се стрива заедно с брашното, трябва да се получат маслени трохи.

Добавяме орехите, яйцата (без единия жълтък) и захарта.

Бъркаме бързо, да не се разтопи маслото. Завиваме тестото и оставяме на хладно място за около час.

В купа прибавяме нарязаните на кубчета ябълки и круши, натрошените орехи, захарта и канелата и разбъркваме добре.

От тестото за пая отделяме 1/3.

Останалото тесто се разстила по дъното и стените на формата. Сипваме плодовата смес и я разпределяме равномерно.

Останалото тесто разточваме и изрязваме ивици и правим плетеница върху плодовия пай.

Мажем с жълтъка и печем пая с круши и ябълки в предварително загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: