Напукани бисквитки

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Напукани бисквитки
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
"Домашни напукани бисквитки, които с наслада хапваме една след друга - и всички взимат пример от нас"

Необходими Продукти

  • краве масло - 125 г
  • яйца - 2 малки
  • захар - 130 г .
  • кафява захар - 100 г тъмно
  • брашно - 150 г
  • бадемово брашно - 50 г
  • какао - 3 с.л. (натурално)
  • шоколад - 200 г натурален
  • бакпулвер - ½ ч.л.
  • сол - щипка
  • ванилия - 2
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В микровълнова фурна разтапяме шоколада и маслото. Оставяме сместа да се охлади. Пресяваме брашното, бадемовото брашно, бакпулвера, щипката сол и какаото. Разбиваме яйцето и захарта. Добавяме ванилията.

Към яйчената смес добавяме охладената шоколадова смес и разбъркваме да стане еднородна смес. Прибавяме сухата смес и бъркаме. Полученото тесто покриваме със свежо фолио и оставяме за 30-40 минути в хладилника, за да се стегне (трябва да е добре охладено).

Загряваме фурната на 180 градуса. Правим малки топчета, които овалваме в пудрата захар. Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго, тъй като при печене се разливат настрани и се надуват.

Печем за около 10 минути. Бисквитите трябва да са изпечени отгоре, а вътре да останат леко меки.

След като извадим от фурната напуканите сладки, ги оставяме за 2-3 минути малко да стегнат и след това прехвърляме на решетка, за да се охладят.

Поръсваме напуканите бисквитки допълнително с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: