Сочен сладкиш с поширани круши

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
190
2k
504
572
2
29/10/2020
"Сочен сладкиш, в който с наслада забождаме вилицата... и улучваме поширана круша"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо399
  • Преглеждания за месеца250
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме крушите. Поставяме в дълбока тенджерка виното, меда и подправките (канела, ванилия, кардамон). Оставяме да кипнат.

След това добавяме крушите и доливаме с вода, така че да ги покрие.

Варим за около 15-20 мин. След това ги изваждаме, изцеждаме и ги оставяме да се охладят.

Прецеждаме течността и също я оставяме да се охлади.

През това време приготвяме сместа за тестото. С помощта на миксер разбиваме яйцата и маслото. Добавяме едно по едно яйцата, а след това и прясното мляко.

Пресяваме брашното заедно с какаото и към тях добавяме бакпулвера. Разбъркваме сухите съставки и ги добавяме към течната смес. Разбъркваме с дървена лъжица или шпатула до получаване на хомогенна смес.

Поставяме хартия в кръгла тавичка за печене. Изсипваме кексовата смес и подреждаме отгоре почистените и нарязаните на филийки круши.

Печем сладкиша с круши на 180 градуса за около 30 мин.

Когато сладкишът се охлади, заливаме с част от течността, в която сме варили крушите.

Оставяме сочния сладкиш с поширани круши за поне 2-3 часа в хладилник преди сервиране.

Тефлонови форми за кекс с паращо дъно - 3 бр в комплект
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Тефлонови форми за кекс с паращо дъно - 3 бр в комплект
39.00 лв.
Виж ››

Когато готвенето е удоволствие - страхотни форми за любимите ни сладкиши!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Виктория Бурова
Изглежда добре
0
0